Vælg et godt password

Du kender måske godt situationen? Ellers kommer du sikkert til det. Du er ved at tilmelde dig en eller anden genial Internet-tjeneste og er ved at udfylde et spørgeskema. Så kommer feltet: vælg password. Hvad skal du gøre? Det skal gerne være sikkert, men alligevel let at huske. Her har du nogle små fiduser.

  • Gør dit password langt nok. 6 tegn eller mere er at foretrække.
  • Bland store og små bogstaver med tal. Antallet af kombinationsmuligheder bliver meget større, og passwordet er dermed meget sværere at gætte.
  • Brug ikke personlige data. Navne, adresser og fødselsdage er det første en evt. hacker vil gætte på.
  • Brug ikke almindelige ord. Hackere har ligefrem databaser over den slags, som de kan afprøve automatisk.
  • Brug mystiske eller sjove huskeregler / forkortelser. De er nemme at huske og svære at gætte.

    Hvis vi slår det hele sammen, kan du sagtens lave gode adgangskoder. Hvad med fx. at bruge "Mit1ptHW" som "Mit 1. password til HotWired"? Jeg synes i hvert fald, at den slags er nemme at huske.

    Her er en lille udfordring: i stedet for kun at vise "dagens tip" har jeg på adressen http://books.idg.dk/Books/tips/alle.htm lagt en liste over alle mine Internet tips; men du skal bruge en adgangskode for at komme til den, og du må selv gætte, hvad den er. Hvis du kan det og kommer igennem, skal du bare sende mig en e-mail med koden, så bliver jeg så imponeret (og flov over mit dårlige password) at jeg sender dig en lille gave.